Kerstshop

1399 artikelen online
 

Kerstmis vieren met BrandAlley ! Duizenden artikelen om trendy feestdagen door te brengen. Niet meer rondlopen op zoek naar cadeau-ideeën of om kerstcadeaus te kopen. Of u nu uw kinderen, uw ouders, of een ander familielid blij wil maken, wij bieden eigentijdse kleding, design decoratie, schoonheids- en mode artikelen die de meeste zullen voldoen. Lees verder

Maar vooral, waar komt Kerst vandaan en waarom geven we cadeaus?

Kerstmis  is een van de belangrijkste feesten van de westerse samenleving. Echter, weinig weten de ware oorsprong van dit evenement.  In de Romeinse wereld waren de Saturnaliën (17 december) een tijd van feestelijkheden en het uitwisselen van geschenken. Op het zelfde moment, vestigde de keizer Aurélien het feest van de onoverwonnen zon (Sol Invictus) die zich bezighield met Mithra, de Perzische godheid van de zon. Inderdaad het is bij de winterzonnewende dat de dagen verlengen: de zon wordt herboren.

Het was pas in het jaar 354 dat Paus Benedictus de datum van de geboorte van Jezus besloot: 25 december, de dag van de winterzonnewende volgens de Juliaanse kalender (die daadwerkelijk plaatsvindt op 21 december, een fout die blijft bestaan). Kerstmis vertegenwoordigt de geboorte van het licht en Christus.

En de Kerstman? Hij heeft zijn oorsprong in Sint Nicolaas van Myre, bisschopbeschermer van kinderen, die de wereld reist om geschenken te geven aan wijze kinderen in scholen. Het was in de 19e eeuw dat in de Verenigde Staten een Amerikaanse pastoor de Kerstman, zijn slee en zijn acht rendieren in een gedicht beschreef, die de basis vormde van de mythe die we vandaag kennen. Het was de tekenaar Haddon Sundblom die in 1931 een vriendelijke Kerstman met bolle buik en blozende wangen creëerde voor Coca-Cola. En zo ontstond de Kerstman zoals we hem vandaag nog altijd kennen.

Naast de religieuze dimensie wordt Kerstmis geleidelijk een familiefeest waar de generaties zich verzamelen rond de kleinsten, garanten van de toekomst van de familie, door hun cadeaus te geven. Maar dit betekent niet dat we de volwassenen- die net zoveel verdienen- moeten vergeten.

Dat is de reden waarom het einde van het jaar een echte boodschappenrace is en de winkels overvol zijn. In 2016 kozen 62 % van de mensen voor online koopjes en spendeerden 59% van hun budget (2 miljoen meer dan het voorgaande jaar). 34 % van de aangeboden cadeaus waren kleding en schoenen, terwijl 32 % cosmetica waren.

Dit jaar is leer de mode trend ! Leren accessoires, denim kleding, chique sportkleding , volkskleding of  bloemenprint voor vrouwen.  Originele pumps of geborduurde laarzen zullen ook perfecte cadeaus zijn ! Voor mannen zijn bodywarmers een must, net als baretjes en schoudertassen die hun comeback maken. Berichts-shirts zijn momenteel ook populair bij beroemdheden en modellen. Aarzelt u over de kleurkeuze, dan waren rood, roze en pastelkleuren de koninginnen van de fashion week.

Waarom zou u wachten? Bekijk bij BrandAlley ons grote assortiment mode van de grootste merken als Levi's, Diesel, Mango, of Guess, Alexander Wang en Kenzo. Laat u inspireren! Bij BrandAlley vindt u  ook boordevol speelgoed voor kinderen en sfeervolle interieurideeën  om de kerstdagen gezellig door te brengen. Met meer dan 2.500 online merken, kunt u uw cadeau-ideeën gemakkelijk vinden. Bovendien, met bezorging binnen 24 uur en kortingen tot - 75 %, is het kopen van uw kerstcadeaus voor elk budget een briesje!

Opvouwen